Formula 1 Drive to Survive seizoen 5

Formula 1: Drive to Survive Seizoen 5: Wat kunnen we verwachten?

Formule 1-fans, het is bijna tijd! De F1-teams hebben allemaal de nieuwe wagens gepresenteerd voor dit seizoen en staan te springen om te starten. Maar dat is niet alles wat er op ons afkomt… Nee, mannen, het nieuwe seizoen van Drive to Survive staat ook voor de deur. Maar wat kunnen we verwachten van seizoen 5?

Max Verstappen en Red Bull Racing

Natuurlijk weten we allemaal hoe 2022 eindigde in de F1. Max Verstappen won bijna elke race en werd voor de tweede keer wereldkampioen. Ook sleepte Red Bull Racing voor het eerst sinds 2013 weer de constructeurstitel binnen. Maar toch gebeurde er veel meer in 2022.

Sensatie in beeld gebracht

Netflix heeft alle belangrijke verhaallijnen van het seizoen in beeld gebracht. Zo wordt de budgetcap-saga van Red Bull Racing uitvoerig belicht en speelt ook Oscar Piastri een belangrijke rol vanwege zijn zaak tussen McLaren en Alpine. Uiteraard zijn sommige scenes dramatischer gemaakt dan in werkelijkheid, maar er zijn ook unieke en interessante inzichten te vinden die zelfs voor de traditionele F1-fan nieuw zijn.

Zo krijgen we veel te zien wat niet op TV werd uitgezonden. Wat dacht je van de crash van Guanyu Zhou op Silverstone? Of de interne relaties bij Ferrari? Ook komen de verhitte gesprekken tussen Toto Wolff en Christian Horner terug in de documentaire. Kortom, genoeg sensatie die je absoluut niet wilt missen.

Veel unieke inzichten

Netflix is weer overal aanwezig met hun camera’s en microfoons en laat ons veel gesprekken zien die normaal gesproken niet op televisie verschijnen. Er zijn ook nieuwe camerastandpunten, bijvoorbeeld bij de pedalen en vanuit de helm, waardoor we nog meer inzicht krijgen in de wereld van de Formule 1.

Ook in het vijfde seizoen zien we een niet-chronologische opbouw van het seizoen. We schakelen heen en weer tussen verschillende verhaallijnen en momenten in het F1-seizoen, wat zorgt voor veel afwisseling en spanning.

Het nieuwe seizoen verschijnt op 24 februari op Netflix, een week voor de start van de Bahrain Grand Prix. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

F1: Drive to Survive – Season 5 First Look
Meer lezen over: , , ,

Over de auteur

Ook populair