dromen over vreemdgaan

Waarom dromen mannen over vreemdgaan?

Ken je dat verwarrende gevoel wanneer je net wakker bent geworden van een droom waarin je vreemdging? Dan hoef je gelukkig niet schuldig te voelen. Het overkomt ons namelijk allemaal. Heb je een leuke vriendin of vrouw? Dan kan een droom over vreemdgaan behoorlijk vreemd aanvoelen. Maar waarom dromen we over vreemdgaan en wat betekent het?

Vrouwen dromen ook over vreemdgaan!

Allereerst willen we duidelijk benadrukken dat het absoluut niet alleen bij mannen voorkomt. Ook vrouwen dromen over vreemdgaan. Het is daarom hartstikke normaal dat je verward wakker wordt van zo’n droom. Vergeet ook niet dat het een droom is en dat het niet echt is gebeurd. Schuldig voelen is daarom ook niet nodig. Maar wat betekent een droom waarin je vreemd bent gegaan?

Betekenis dromen over vreemdgaan

Als je droomt dat je zelf vreemdgaat, dan betekent het vaak dat je een vorm van spanning in je leven mist of een stukje waardering mist. Droom je specifiek over iemand die vaker terugkomt in je dromen? Dan is er misschien wel sprake dat je iemand mist of juist gevoelens hebt voor een ander.

Belangrijk is om te achterhalen waarom je de spanning mist of een stukje waardering? Dit kan zowel in de relatie zijn, maar ook buiten de relatie. Werk kan bijvoorbeeld invloed hebben. Maak het ook bespreekbaar met je partner. Hoe kunnen jullie de relatie spannender maken? Ga in gesprek met elkaar en kijk waar jullie behoefte aan hebben.

Betekenis partner die vreemdgaat in je droom

Het kan ook voorkomen dat je wakker wordt van een droom waarin je partner vreemdging. Dit zijn natuurlijk niet de leukste manieren om wakker te worden. En dit betekent ook niet dat je boos moet worden op je partner. Want het blijft een droom.

Maar het kan in sommige gevallen wel betekenen dat je niet helemaal lekker voelt in de relatie met je partner. Ben je echt gelukkig in de liefde of toch niet? Mis je aandacht van je partner? Misschien heb je wel het gevoel dat het allemaal vanuit jouw kant moet komen. Maak het daarom bespreekbaar met je partner en werk er samen aan. Wil het dan niet lukken? Dan is het misschien niet de perfecte relatie.

Geen harde bewijzen

Wat de echte betekenis van dromen over vreemdgaan betekent, weet niemand. Je vindt namelijk geen harde feiten uit onderzoeken. Ook blijft het heel persoonlijk. Iedereen heeft namelijk een unieke (onder)bewustzijn. Het allerbelangrijkste is om te kijken of je gelukkig bent. Ben je dat niet? Onderzoek waarom en maak het bespreekbaar. Opkroppen is namelijk geen structurele oplossing.

Meer weten over mannen en liefde? Bekijk de laatste artikelen over liefde.

Meer lezen over: , ,

Over de auteur

Ook populair