Kledingkast mannen

De beste kledingkast voor mannen? Eenvoudig en strak

De meeste mannen houden van strakke designs, zo ook voor kledingkasten. Niet te veel poespas en zeker niet te veel kleuren. Maar waar let je op bij het kopen van een kledingkast voor je kleding? Wil je juist openslaande deuren voor meer overzicht of toch een kledingkast met een luxe uitstraling? Wij zoeken uit wat de verschillen zijn en welk type kledingkast bij jouw smaak past.

Welke type kledingkast is het beste voor mannen?

De meest voorkomende kledingkasten zijn: Draaideurkasten, schuifdeurkasten en zweefdeurkasten. Elk type deur heeft zijn voordelen en nadelen. Hieronder behandelen we de drie meest voorkomende type kledingkasten:

1. Draaideurkasten

Houd je van simpel en eenvoud? Dan is de draaideurkast de ideale kast voor jou. Door de openslaande deuren heb je in één keer een overzicht van je hele kledingkast. Dit is ideaal want zo hoef je niet onnodig deuren te openen om een trui te pakken.

Ook is het aanbod aan draaideurkasten gigantisch. Je vindt daarom altijd wel een draaideurkast die helemaal past bij je smaak.

2. Schuifdeurkasten

Schuifdeurkasten zijn erg geliefd in kleine slaapkamers. Doordat de deuren naar de zijkant schuiven, hoef je geen ruimte vrij te houden voor openslaande deuren zoals bij draaideurkasten. Schuifdeurkasten hebben daarnaast ook een strakke en minimalistische uitstraling. In de meeste slaapkamers geeft een schuifdeurkast de slaapkamer een luxe uitstraling.

Ben je helemaal weg van strakke designs en een minimalistische uitstraling? Dan kies je voor een praktische schuifdeurkast. Je zult er geen spijt van krijgen.

Leestip: Stijlvolle slaapkamer voor mannen inrichten

3. Zweefdeurkasten

Maakt budget niet uit en wil je de meest strakke kledingkast in je slaapkamer die je maar kunt vinden? Dan kies je voor een zweefdeurkast. Een zweefdeurkast bestaat uit ‘zwevende deuren’. Deze deuren zijn voor het frame geplaatst van de kledingkast. Hierdoor zie je aan de voorkant alleen twee grote deuren en verder niets van de kledingkast zelf.

Zweefdeurkasten zijn de ideale oplossing als je op zoek bent naar de meest strakke kledingkast die je maar kunt vinden. Ze zijn wat duurder dan de bovenstaande kledingkasten, maar je krijgt er wel een luxe en moderne uitstraling voor terug.

Mannen slaapkamer inrichten

Een kledingkast kopen, kan best een uitdaging zijn. Het is een meubel van formaat en bepaalt vaak de sfeer van je slaapkamer. Koop daarom niet zomaar een kledingkast, maar zoek eerst naar stijlen die je aanspreken. Hou je van modern? Ga dan voor neutrale kleuren en minimalistisch. Ben je meer van het landelijke of klassieke? Kies dan voor houten materialen.

Meer lezen over: , ,

Over de auteur

Ook populair