Netflix documentaire

De waarheid achter Pornhub: ontdek het in de Netflix-documentaire ‘Money Shot

We willen het hebben over de aankomende Netflix-documentaire “Money Shot: The Pornhub Story”. De nieuwe docu belooft ons alle ins en outs te geven over de hobbelige reis die Pornhub heeft afgelegd naar de top van de wereld. Het platform, dat in 2007 is uitgegroeid tot een van de meest controversiële websites van onze tijd.

Controversie groeit

Hoewel Pornhub wereldwijd beschikbaar is, hebben sommige individuele landen de website verboden vanwege de controversiële inhoud. Zo heeft Mastercard en Visa TrafficJunky verzocht om hun advertenties niet meer op Pornhub te verkopen, en is het moederbedrijf MindGeek in opspraak geraakt vanwege beschuldigingen van het verspreiden van kinderporno. Als reactie hierop heeft Pornhub een groot aantal amateurbeelden offline gehaald.

Macht

Regisseuse Suzanne Hillinger hoopt met de documentaire het debat op gang te brengen over de macht in deze omgevingen. “In deze documentaire hebben we geworsteld met wat seksualiteit en toestemming betekenen als grote bedrijven miljarden verdienen aan filmpjes van amateurs. Wie heeft de macht in deze omgevingen? En wie zou die moeten hebben?”

Een kijkje achter de schermen

Met “Money Shot: The Pornhub Story” geeft Netflix kijkers een kijkje achter de schermen van een van de meest controversiële websites van onze tijd. Als we de teksten mogen geloven, biedt het een interessant perspectief op de vraagstukken rondom de macht en verantwoordelijkheid van bedrijven in de volwassen entertainmentindustrie.

Meer lezen over: ,

Over de auteur

Ook populair